Krav på tjejer

Måste säga att jag är så glad över att jag inte är ung tjej i dag. Alla dessa krav dom sätter på varandra o sig själva. Internet i all ära men det har blivit en kanal till hets o mobbing på avstånd, företag o media som vräker ut photoshoppade bilder på hur man ska se ut, vad man ska äta, tycka, tänka.
Jag har ett kusinbarn som går i tvåan eller om det är trean o jag tycker så synd om henne. Det är viktigt vad hon har på sig, hur hon ser ut o hon verkligen kräver att få synas..så till den grad att hon spelar över. Hon sitter med sin mobil o spelar senaste musiken o sjunger med o kastar med håret.
Mitt hjärta blöder över att barn inte får vara barn så länge det går idag. När jag umgås med kusinbarnet så pratar vi om mycket, för hon är egentligen en ganska smart tjej. Jag berättar om hur det var att va i hennes ålder  på 70 talet, vi pratar om media o allt hittpå som finns där o hon ställer massor med frågor. Vi vet ju alla hur det var när mamma sa något...man lyssnade ju inte direkt för vad visste mamma. Detta gör att jag försöker dra mitt strå till stacken, har ju inte några egna barn att påverka så det är ju bra att kusinerna har hehehe
Att vara runt åtta år o redan tänka på sitt utseende, vad man äter, att man ska vara smal, smink, kläder, killar mm är ju egentligen fruktansvärt skrämmande. Jag förklarar att det viktigaste är insidan o att skit samma vad folk tycker o tänker. Hon brättade att hon hört att jag alltid varit egensinnig o gått min egen väg, men att hon inte visste vad det betydde. Så jag förklarade o hon sa att hon önskade att hon kunde vara som jag. Så nu när vi kommer att flytta närmre så sa hon att hon tyckte det var bra, så kunde vi hänga lite mer...jepp, åtta år o man hänger LOL.
När jag var åtta så lekte man, blev skitig, hade skrubbsår på knäna o håret i en stor tova, kom hem när gatlamporna tändes o cyklade vart man än skulle. Det var lördagsgodis o även om det inte fanns många tvkanaler så var tv tiden begränsad. Att vara ute med kompisarna o leka röd o vita rosen mm var grejen, eller sitta på gungorna o gunga medan man sjöng till ABBA låtar i kör. 
 
Jag kommer att fortsätta att finnas där o påverka i den mån jag kan om att det är okay att vara sig själv, göra det man vill göra, säga nej o flippa fingret åt dom som inte accepterar en för den man är, klä sig i vad man vill o stå upp för sig själv o sina åsikter, o att behandla folk som man vill dom ska behandla en själv, inte ta skit man inte förtjänar, inte börja på huvudet för att man är tjej, vara ödmjuk o omtänksam, tolerant o ärlig...nä det är fan inte lätt att vara tjej...eller människa.
Tror att många barn som har föräldrar som själva är uppvuxna med internet o skeva ideal/"krav"/förväntningar inte har det så lätt, o får svårt med att hitta sig själv..sitt sanna jag...o riskerar att tappa bort sig själv i denna labyrint som vi kallar livet, o som redan är förvirrande som den är. Om vi vuxna har problem med livet så tänk då på dessa barn som har samma krav på sig som vuxna.
Nä, frihet åt barn att få vara barn så länge det går!!
 
 
RSS 2.0